МИНИСТАР УДОВИЧИЋ У СМЕДЕРЕВУ: БОЉИ УСЛОВИ И ПРАВО НА БЕСПЛАТАН СПОРТ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је, са својим тимом сарадника, у присуству руководства града, уручио данас донацију представницима Техничке школе у Смедереву и обишао атлетску стазу у Тврђави где се упознао са радом и функционисањем Атлетског клуба Смедерево.

-Настављамо акцију обиласка локалних самоуправа широм Србије са жељом да кроз директну комуникацију и живу реч разговарамо са нашим спортским актерима, спортским клубовима и представнициам омладинских удружења, да омогућимо нашим младима да имају бољу перспективу, да омогућимо да се исказују кроз дела и омогућавају развој локалне самоуправе, али и да видимо са каквим изазовима се суочавају локални клубови – рекао је министар Удовичић у Смедереву.

Истакао је да се помоћ министарства не огледа само кроз доделу средстава, већ и кроз донације, а једна од њих намењена је и овдашњој Техничкој школи, са циљем да се допринесе квалитетбнијем извођењу наставе физичког васпитања.

-На овај начин омогућили смо да 1.200 ђака добије нову опрему и спортске реквизите за боље и квалитетније обављање наставе физичког васпитања. Донација се састоји од две табле са два обруча, два гола, мреже и стубова за одбојку, 40 лопти, по 10 за 4 колективна спорта. На тај начин желимо да ојачамо часове физичког васпитања, да проширимо нашу базу када је реч о школском спорту, али и да омогућимо сваком детету и сваком грађанину да има право на бесплатан спорт и могућност да се бави спортом – навео је Удовичић.

Приликом обиласка атлетске стазе у Тврђави истакао је задовољство што је локална самоуправа као приоритет поставила омладину и спорт.

-Честитао бих градоначелнику и заменици градоначелника на постављању  приоритета када је реч о омладини и спорту, а да својим делима и стратешким одлукама виде значај положаја младих и значај развијања спорта на територији града, показује и то колико средстава опредељују за систем спорта, рекреације, али и младих и константан раст буџета из године у годину, у последње три године дуплиран је тај проценат издавајања – истакао је министар Удовичић.

-Локална самоуправа препознаје развој спорта као важан сегмент развоја града Смедерева, улажемо и значајна средства. На територији града имамо 94 спортска удружења. Данас се налазимо на стази која је свакако бисер Смедерева – рекла је заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић.

Министар Удовичић истакао је важност постојања ателтске стазе за све грађане, али и промоцију Смедерева и Србије на мапи важних спортских догађаја.

-Данас се налазимо у срцу Смедерева, у срцу Тврђаве, на јединственој атлетској стази која је већ сада препознатљива широм света и Европе, која је нашла своје место на разним билбордима и презентацијама европске и светске атлетике. На тај начин желели смо да промовишемо град Смедерево и Србију, али и омогућимо свим грађанима да имају најбоље услове за бављење рекреативним спортом, да омогућимо право на бесплатан спорт, али и нашим атлетичарима да омогућимо најбоље услове у својој средини, и да промовишемо град кроз организацију међународних такмичења, као што је било прошлогодишње Балканско првенство у атлетици – рекао је министар Удовичић.

Захваливши на посети и донацији, заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић најавила је значајна улагања у наставак радова на уређењу сале за физичко у Техничкој школи, где је потребна санација крова и замена паркета.

Ј.В.

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.