КУГЛАЊЕ: „ТВРЂАВА“ У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК

После две трећине одиграних утакмица (дванаест кола од 18) у прволигашкој конкуренцији, куглаши смедеревске Тврђаве налазе се на деоби деветог места на табели са екипом Краљева.

У другом делу првенства одиграна су три меча, а Смедеревци су забележили два пораза и један реми. Најпре су на домаћем терену изгубили од „Мераклија“ из Ниша (1:7), а потом и у гостима од „Младости“ из Крагујевца (2:6). Тврђава је против Младости одиграла на изузетно високом нивоу, укупно је имала 3352 обоерена чуња (готово 560 по играчу). Међутим, иако би против сваке друге екипе тај резултат био сигуран за победу, против главног фаворита за улазак у највиши ранг био је недовољан.

Нажалост, у заосталој утакмици десетог кола против нишког „Чаира“ , није поновљена партија из претходног сусрета. Јесте освојен бод (4:4), али после лошег издања играча Тврђаве (3074 оборена чуња). Тај бод оставио је наду Смедеревцима да у последњих шест кола покушају да изборе опстанак, што неће бити нимало лако.

Према некој рачуници, неопходно је победити у најмање три (можда и четири), од шест мечева колико је остало до краја лигашког надметања. Тај циљ није неостварив, али уз неопходну дозу среће, морао би знатно да се подигне ниво игре који би требало задржати из кола у коло.

Прва утакмица у којој би ваљало „појурити“ два бода, одиграће се већ наступајућег викенда против „Пак промета“ из Крагујевца. Реч је о врло доброј екипи, тежак задатак биће пред куглашима Тврђаве, али више нема времена за чекање и „бирање“ противника.

Сваки меч до краја имаће карактер одлучујућег и нема сумње да ће сваком од њих Смедеревци, свесни те чињеноце, на тај начин и приступати.

Утакмица у куглани Дворане Смедерево игра се у суботу, почев од 11 часова.

П. Ј.

фото: Куглашки клуб „Тврђава“

 

 

Comments are closed.