ВИРУС СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ, ФЕБРУАРСКИ РАСПУСТ ПРОДУЖЕН

У Смедереву је, према последњим подацима смедеревског Дома здравља, за дан регистровано још 187 позитивних на корона вирус, док су у ковид амбуланти обављена укупно 192 прегледа. Додатне консултације на Инфективном одељењу смедеревске болнице потражило је 13 особа, а на ковид одељењима ове здравствене установе тренутно је хоспитализовано 119 пацијената. Једно лице је на респиратору, а четири на неинвазивној механичкој вентилацији.

За последњих недељу дана у нашем граду регистрована су 1.453 нова случаја инфекције корона вирусом. И док се вирус не предаје, вакцинације је посустала.

На вакциналном пункту смедеревског Дома здравља, од почетка имунизације, дато је укупно 101.010 доза вакцина, од чега у петак само 45. Најмање интересовање влада за прву дозу, коју је до сада примило 40.640 суграђана, само 65 више у односу на прошлу недељу. Нешто боља ситуација је са другом, коју је примило нешто више од 39.100 Смедереваца, и трећом, за коју се одлучило скоро 21. 200 људи.

Фебруарски распуст за ученике основних и средњих школа биће продужен,саопштено је из Министарства просвете. Он ће трајати од 12.до 21.фебруара ,како би се избегло погоршање епидемиолошке ситуације и спречило даље ширење вируса медју ученицима и наставним особљем,наводи се у образложењу.Због продужетка фебруарског распуста школска година ће се уместо 21. завршити 24.јуна. До почетка распуста, следеће седмице, настава ће се заученике од 1. до 4. разреда основних школа одвијати у школским клупама, док ће је старији основци и средњошколци похађати по комбинованованом моделу.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.