СВЕТОСАВСКА НАГРАДА ЗА СТВАРАЛАШТВО МЛАДИХ: ДРУГИМА ЗА ПРИМЕР

Четворо свршених Гимназијалаца, сада бруцоша,  студената основних студија Универзитета у Београду, добило је Светосавску награду за стваралаштво младих за 2021. годину, која се додељује за најуспешније резултате и остварења ученика и студената.

Добитници су Анђела Ћирић, Милена Степић, Софија Поповић и Тривун Девић.

Анђела Ћирић је завршила природно-математички смер Гимназије у Смедереву. Носилац је дипломе „Вук Караџић“, посебне дипломе из математике и проглашена је за ученика генерације. Током средњошколског школовања учествовала је на такмичењима из математике, физике, хемије, српског језика и језичке културе, и на Књижевној олимпијади у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и стручних друштава. Била је члан „Архимедес“ екипе која се такмичила на Архимедесовим математичким турнирима, учествовала на „Мислиша“ такмичењима и била члан Тима који је учествовао на светском првенству Турнира младих физичара у Грузији. Постигла је следеће резултате: на републичком такмичењу из математике освојила је у I разреду 3. награду и у IV разреду 2. награду, у II разреду на Архимедесовом турниру у појединачној конкуренцији освојила је 3. награду, а у IV разреду 1. награду, у III разреду на Турниру младих физичара екипа је освојила 1. место и пласман на светско првенство. Студент је I године Електротехничког факултета – софтверско инжењерство у Београду

Милена Степић је завршила природно-математички смер Гимназије у Смедереву. Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и посебне дипломе из српског језика. Током средњошколског школовања учествовала је на такмичењима из биологије и српског језика и језичке културе у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и стручних друштава. На републичком такмичењу из српског језика и језичке културе освојила је у I и II разреду 1. награду. Студент је I године Биолошког факултета – Молекуларна биологија и физиологија у Београду.

Софија Поповић је завршила природно-математички смер Гимназије у Смедереву. Носилац је дипломе „Вук Караџић“. Током средњошколског школовања учествовала је на такмичењима из биологије, српског језика и језичке културе и на Књижевној олимпијади у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и стручног друштва. На републичком такмичењу из српског језика и језичке културе освојила је у I разреду 2. награду. На републичкој Књижевној олимпијади у II разреду освојила је 2. награду. Студент је I године Медицинског факултета у Београду.

Тривун Девић је завршио природно-математички смер Гимназије у Смедереву. Носилац је дипломе „Вук Караџић“. Током средњошколског школовања учествовао је на такмичењима из историје у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и стручног друштва. На републичком такмичењу освојио је у II разреду 3. награду. Студент је I године Електротехничког факултета – Електротехника и рачунарство у Београду

СДН

фото: Смедеревске новине

 

 

 

 

Comments are closed.