ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА ШКОЛА, НОВИХ 20 СТРЕЛАЦА

Контролним мечом и поделом медаља и диплома за најуспешније, као и сертификата о завршеној обуци на серијској ваздушној пушци, завршена је Јесења Школа стрељаштва Стрељачке дружине „Смедерево“. Тромесечну обуку, од уписаних 35 завршило је 20 полазника, узраста од 9 до 16 година, из скоро свих градских основних школа, затим из Мале Крсне, Михајловца, Друговца и Гаја.

-По традицији полазници Школе стрељаштва на крају обуке имали су контролни меч, након кога су најуспешнијима додељене медаље и дипломе. Стрелци су били подељени у три групе у којима су се заједно такмичили ученици основних школа у стојећем и седећем ставу, и средњошколци у стојећем ставу. У стојећем ставу код основношколаца најбоља је била Лена Дренча из Основне школе „Миша Стојковић“ из Гаја. Сребрну медаљу освојио је Немања Дабулханић из ОШ „Др Јован Цвијић“, а бронзану Јана Богосављевић, из ОШ „Бранислав Нушић“. У седећем ставу златну медаљу освојио је Димитрије Ђорђевић из ОШ „Свети Сава“ из Друговца, сребрну Вера Аврамовић из ОШ „Бранислав Нушић“ а бронзану Вељко Гачић из ОШ „Свети Сава“. У старијој групи најбоља је била Сара Војиновић из Гимназије, а друго место заузео је Огњен Игњатовић из Економско-трговинске школе. Такмичило се 12 стрелаца у стојећем и 3 у седећем ставу у категорији ученика основних школа и двоје средњошколаца. Троје није присуствовало из оправданих разлога – наведено је у саопштењу Стрељачке дружине Смедерево.

Све три групе полазника Школе стрељаштва из ове сезоне настављају са редовним тренинзима у СД „Смедерево“ и учествоваће у Смедеревској лиги у стрељаштву.

Додају да је у току упис нових полазника Зимске школе стрељаштва у сезони 2021/22. Заинтересовани, узраста од 9 до 13 година, могу се пријавити на стрелишту у Спортској хали „Смедерево“, сваког радног дана од 18 до 20 часова или путем фејсбук и инстаграм профила дружине или телефоном на 065/506-7770, 061/666-9235 и 065/231-0622.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.