НАСТАВЉЕНА ШКОЛСКА ЛИГА У СТРЕЉАШТВУ

У наставку Смедеревске школске лиге у стрељаштву, окупило се близу 60 ученика основних и средњих школа из Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане, а победе у категоријама пионира и пионирки остварили су Вељко Јанковић и Софија Вељковић, а у категоријама јуниора и јуниорки Марко Стојковић и Андреа Филиповић, сви из Смедеревске Паланке.

У трећем колу Смедеревске школске лиге у стрељаштву, учествовало је близу 60 из ученика основних и средњих школа из Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане, стрелаца Стрељачких дружина „Смедерево“ и „Јасеница“ из Смедеревске Паланке. Пуцало се 20 дијабола серијском ваздушном пушком.
У најбројнијој категорији пионира победио је Вељко Јанковић, из Основне школе „Радмила Шишковић“ из Смедеревске Паланке, са 179 кругова. Друго место заузео је Павле Пејов, из ОШ „Димитрије Давидовић“ из Смедерева, са 168 кругова, а треће Теодор Луковић, из ОШ „Херој Иван Мукер“ из С. Паланке, са 167 кругова.
Све три пионирке пласиране на прва три места имале су по 176 кругова. Одлучивала је последња серија, па је тако, овога пута прва била Софија Вељковић, из ОШ „Херој Иван Мукер“, Срна Аранђеловић је била друга, а Емилија Маринковић трећа, обе из ОШ „Олга Милошевић“.
Марко Стојковић, из Машинско-електротехничке школе „Гоша“ из Смедеревске Паланке, са 173 круга, био је најбољи јуниор. Друго место освојио је Владимир Радивојевић, из Гимназије из Велике Плане, са 163 круга. Треће место заузео је Никола Ристић, из Техничке школе из Смедерева, са 161 кругом.
Андреа Филиповић из паланачке Гимназије победила је у конкуренцији јуниорки са 173 круга. Анђела Стевановић из ЕТШ „Вук Караџић“ из С. Паланке, са 169 кругова, била је друга, а трећа Наталија Стојановић, из смедеревске Гимназије са 163 круга.
Екипно, у категорији пионира, победили су ученици ОШ „Димитрије Давидовић“ (Павле Пејов 168, Ђорђе Тирнанић 162, Лазар Младеновић 161) са 491 кругом. Друга је била екипа ОШ „Бранко Радичевић“ (Лазар Симић 152, Лука Симић 144, Душан Хамедовић 139) са 435 кругова, а трећа ОШ „Доситеј Обрадовић“ (Вељко Стокић 140, Милош Ђорђевић 120, Матеја Чолаковић 115) са 375 кругова.
У категорији пионирки биле су две екипе. ОШ „Олга Милошевић“ (Срна Аранђеловић 176, Емилија Маринковић 176, Нина Маровић 148) је била прва са 500 кругова, а друга ОШ „Бранислав Нушић“ (Емилија Мартиновић 155, Сашка Јанковић 132,Милица Миљковић 129) са 416 кругова. У категорији јуниорки само је Гимназија Смедерево имала екипу, у којој су биле: Наталија Стојановић 167, Сара Ђурић и Сара Војиновић, обе по 147, укупно 461 круг.
Лига има 7 кола, а пет најбољих резултата рачуна се за генерални пласман. После три кола у генералном пласману у категорији пионира води Матеја Поповић из ОШ „Херој Иван Мукер“ из С. Паланке са 505 кругова, други је Давид Мијатовић ОШ „Иво Лола Рибар“ из Скобаља са 479 кругова, а трећи Вељко Прокић из ОШ „Радомир Лазић“ из С. Паланке са 473 круга. У категорији пионирки прва два места заузимају ученице ОШ „Олга Милошевић“ из С. Паланке: Срна Аранђеловић са 528 и Емилија Маринковић са 526 кругова. Трећа је Софија Вељковић, из ОШ „Херој Иван Мукер“ из С. Паланке, са 521 кругом. У категорији јуниора води Марко Стојковић, из МЕШ „Гоша“ из С. Паланке, са 515 кругова. Други је Никола Ристић из смедеревске Техничке школе са 462 круга, а трећи Огњен Игњатовић из смедеревске Економско-трговинске школе са 335 кругова. Прво место у категорији јуниорки припада Наталији Стојановић, из смедеревске Гиманзије, са 497 кругова. Друга је Анђела Стевановић, из Електро-техничке школе „Вук Караџић“ из С. Паланке, са 493 круга. Трећа је Сара Ђурић, такође из наше Гимназије, са 461 кругом. Екипно, у категорији пионира, прво место припада ОШ „Димитрије Давидовић“ Смедерево са 1360 кругова, друго ОШ „Доситеј Обрадовић“ са 1072 круга, а треће ОШ „Станоје Главаш“ Глибовац са 950 кругова. У категорији пионирки ОШ „Бранислав Нушић“ Смедерево је прва са 1243 круга, а друга ОШ „Олга Милошевић“ С. Паланка са 1010 кругова. У категорији јуниорки за сада је само једна екипа Гимназије Смедерево са 983 круга.
Четврто коло лиге биће одржано у фебруару, а у петак 21. јануара одржаће се контролно такмичење са доделом медаља најбољима, као и подела диплома о завршеној обуци за 20 полазника Јесење школе стрељаштва. У недељу 23. јануара, стрелци „Смедерева“ учествоваће на првом колу Купа Србије, Б програм, које ће бити одржано у Новом Саду.

 

фото: Стрељачка дружина Смедерево

Comments are closed.