U SMEDEREVU OD POČETKA GODINE VIŠE ZARAŽENIH NEGO U DECEMBRU

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Podunavskom okrugu je za prvih jedanaest dana januara registrovano više zaraženih nego u decembru. Prošlog meseca u našem okrugu bilo je ukupno 1.318 pozitivnih, a od početka godine evidentirana su ukupno 1.492 nova slučaja infekcije.

Najveći broj novih pozitivnih beleži se u Smederevu, od početka godine u kovid ambulanti Doma zdravlja registrovano je ukupno 743-oje novoinficiranih, dok ih je u celom decembru bilo 719.

Samo u prethodnom danu registrovan je 121 novi slučaj infekcije, od ukupno 239, a 165 prvih pregleda obavljenih u smederevskom Domu zdravlja. Radi dalje opservacije pet osoba je upućeno na Infektivno odeljenje smederevske bolnice, a dvoje u Urgentno-prijemni blok. Povećava se i broj hospitalizovanih pacijenata kojih je na kovid odeljenjima Opšte bolnice “Sveti Luka” trenutno 77-oro. Jedno lice je na respiratoru, a dvoje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Ukupan broj pozitivnih od početka epidemije u Podunavskom okrugu, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, je 35.215, od čega 19.070 u Smederevu, 9.026 u Smederevskoj Palanci i 7.119 u Velikoj Plani.

SDN

foto: Smederevske novine

 

 

 

Comments are closed.