У СМЕДЕРЕВУ ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ НЕГО У ДЕЦЕМБРУ

Према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Подунавском округу је за првих једанаест дана јануара регистровано више заражених него у децембру. Прошлог месеца у нашем округу било је укупно 1.318 позитивних, а од почетка године евидентирана су укупно 1.492 нова случаја инфекције.

Највећи број нових позитивних бележи се у Смедереву, од почетка године у ковид амбуланти Дома здравља регистровано је укупно 743-оје новоинфицираних, док их је у целом децембру било 719.

Само у претходном дану регистрован је 121 нови случај инфекције, од укупно 239, а 165 првих прегледа обављених у смедеревском Дому здравља. Ради даље опсервације пет особа је упућено на Инфективно одељење смедеревске болнице, а двоје у Ургентно-пријемни блок. Повећава се и број хоспитализованих пацијената којих је на ковид одељењима Опште болнице “Свети Лука” тренутно 77-оро. Једно лице је на респиратору, а двоје на неинвазивној механичкој вентилацији.

Укупан број позитивних од почетка епидемије у Подунавском округу, према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, је 35.215, од чега 19.070 у Смедереву, 9.026 у Смедеревској Паланци и 7.119 у Великој Плани.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

 

 

 

Comments are closed.