ПРОСЛАВА БАДЊЕ ВЕЧЕРИ 6. ЈАНУАРА ИСПРЕД ХРАМА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА

Одбор за неговање православне традиције тридесетчетврти пут прославља Бадње вече, а грађанима се обратио са молбом да, у складу са својим могућностима, помогну
ову прославу. Саопштење преносимо у целости:

-Прослава, уз поштовање свих епидемиолошких мера, почиње празничним вечерњим богослужењем и освећењем посне хране у Храму Св. вел. муч. Георгија, после чега се испред Саборног храма пали Бадњак. Уз то, присутном верном народу делиће се пециво и воће, а деци пакетићи. Будући да су за организацију прославе потребна знатна средства, било би добро да свако од нас приложи онолико колико може, како би дарова било довољно за све присутне, и да би радост великом Православног празника у заједништву сви могли да осете.

Своје прилоге у пециву, разном воћу (јабуке, наранџе, мандарине, суве шљиве, ораси…), можете доставити у просторије Црквене општине у ул. Трг Републике ебр. 13 (тел. 026/4624-040), или у Храм Св. великомученика Георгија (026/615-020), а новчане прилоге можете уплатити на текући рачун црквене општине смедересвке бр. 310-164178-51, са назнаком-за прославу Бадње вечери.

Не постоји начин да вам изразимо захвалност речима, нити каквим земаљским благом за ваше досадашње дугогодишње доброчинство, јер ваше благо је сакупљено код Господа у царству Божијем.

Надамо се да ћете и убудуће имати разумевања за своју Свету цркву, и да ћете нам изићи у сусрет и помоћи да ову заједничку светковину достојанствено организујемо и прославимо на радост свих присутних верника и грађана.

Желимо Вам свако добро од Господа уз радосни Божићни поздрав:
МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Председник Одбора за неговање
Православне традиције
Протојереј Јован Галечић

 

Comments are closed.