ЗИМА НА СТРЕЛИШТУ 2022.

На ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево од 4. јануара почиње са радом Зимска школа стрељаштва Стрељачке дружине „Смедерево“. Замишљена да током распуста понуди квалитетан избор активности малим Смедеревцима, узраста од 8 до 14 година, заинтересованим да науче да пуцају из ваздушне пушке. Под заједничким слоганом „Зима на стрелишту“ полазници претходних генерација Школе стрељаштва и њихови вршњаци из Смедеревске Паланке и Велике Плане наставиће да се такмиче у оквиру Смедеревске школске лиге у стрељаштву, у својој првој сезони 2021/22.

И током зимског распуста Стрељачка дружина „Смедерево“ наставља са радом са активним полазницима Школе стрељаштва, али и покреће нови циклус обуке и уписује полазнике у Зимску школу стрељаштва.

Зимска школа стрељаштва за дечаке и девојчице узраста од 8 до 14 година (2007, 2008, 2009, 2010, 2011. 2012. и 2013. годиште) почиње са радом од 4. јануара 2022. године. Основне технике стрељаштва полазници ће савладавати у три фазе. Током првог месеца након теоријских предавања мали стрелци ће практичну обуку на серијској ваздушној пушци почети из седећег става са наслоном. У другој фази је предвиђено да се обука настави без наслона. У такмичарски – стојећи став прелази се у трећој, завршној фази. Полазницима Школе стрељаштва обезбеђено је индивидуално оружје, дијаболе и мете, а са њима ће радити тренери Стрељачке дружине „Смедерево“. Пријава заинтересованих полазника је до 31. децембра 2021. године, лично на стрелишту, телефоном, мејлом или путем фејсбук и инстаграм профила Стрељачке дружине „Смедерево“.
Током 2021. године у Школу стрељаштва Стрељачке дружине „Смедерево“ уписано је близу 100 полазника, од којих је тренутно око 60 активних чланова, узраста од 9 до 18 година, различитих степена увежбаности. Сваки члан који успешно заврши обуку, на серијској ваздушној пушци, почиње да се такмиче у Смедеревској школској лиги у стрељаштву, заједно са вршњацима из Смедеревске Паланке и Велике Плане, а најбољи наступају и за такмичарске селекције клуба.

 

 

Comments are closed.