ЗА ПЛАТУ ОД 300.000 ШЕТА КУЧЕ И ХРАНИ ГОЛУБОВЕ

После текста који смо објавили на нашем порталу, а који се односи на вишегодишње проблеме мештана села Друговац са снабдевањем електричном енергијом, уследиле су реакције појединих суграђана, који су изнели низ замерки на поједине поступке директора овдашњег огранка ЕДБ-а Милана Рајића, међу којима највише оних које се односе на непотизам.
Према њиховим наводима, што је, тврде, лако проверљиво, након што је постављен на место директора, Рајић у ово предузеће запослио неколико чланва своје породице.
-Прво је дошао он, па је недуго после тога запослио ћерку. И то је било мало, па је морао да “углави” и зета. Са његовом платом од 300.000 динара, и уз њихова, не мала примања, добро је обезбедио своју породицу. То је важно, а што пола града има проблема са струјом кад падне киша, то нема везе – каже један од запослених.
Други, пак, наводе, како своје време на послу директор Рајић проводи, углавном, досађујући се, пролазећи ходницима, хранећи голубове на прозору или шетајући свог кућног љубимца кога уредно доводи на своје радно место.
Рајић је на место директора постављен још 2013. године, и за ових осам година директоровања,више је водио рачуна како да остане у фотељи, него да ли градјани имају стабилно и уредно снабдевање електричном енергијом. За јавност је потпуно анониман, и, мада је било ситуација када су га медији позивали за појашњења или изјаве, никада није одговарао на позиве. Вероватно не желећи да се меша у свој посао. Управо то се догодило пре неколико година, када су бараке у насељу “Ора Радинац” у којима је живело 35 породица бивших радника фабрика које више не постоје, искључена са система ЕПС-а, без могућности и договора око основних услова за живот достојан човека у 21-ом веку. О томе да ли и каквих улагања и побољшања на мрежи је било за последњих осам година, да ли и када ће се решити проблем снабдевања струјом Друговца, као и повремена искакања система у граду приликом падавина, дугогодишњи директор “Електормораве” Смедерево за свог мандата није се ниједном огласио.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.