У ПОСЛЕДЊОЈ ОВОГОДИШШЊОЈ АКЦИЈИ У СМЕДЕРЕВУ ПРИКУПЉЕНО 80 ЈЕДИНИЦА КРВИ

Црвени крст Смедерево је, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, у новембру и децембру прикупио укупно 528 јединица крви. Акције су редовно одржаване сваког понедељка у Центру за културу Смедерево од 9 до 15 часова уз примену здравствено-превентивних мера заштите од корона вируса. У пет редовних акција у новембру прикупљено је 276, док су у децембру у четири редовне акције прикупљене 252 јединице крви. У последњој овогодишњој акцији, која је одржана у понедељак, 27. децембра, прикупљено је 80 јединица драгоцене течности. Том приликом, велику пажњу је привукао мото клуб “Смедерево”, чији су чланови обучени као Деда Мразови посетили акцију добровољног давалаштва крви Црвеног крста Смедерево и дали крв.
Црвени крст Смедерево је у 2021. години укупно прикупио 2.813 јединица крви, што је велики успех који је препознат од стране Црвеног крста Србије и Института за трансфузију крви Републике Србије – сазнали смо од Маје Јовановске, стручног сарадника за програмске активности Црвеног крста Смедерево.
Црвени крст Смедерево захваљује добровољним даваоцима крви, активистима, волонтерима, локалној самоуправи, организацијама, установама и институцијама, професионално запосленима, донаторима, медијима и свима који су учествовали у промоцији ове важне активности и позива све да и убудуће учествују у акцијама добровољног давања крви.

Цервени крст Смедерево преноси и честитку Љубомира Миладиновића, генералног секретара Црвеног крста Србије, у којој се, поред осталог наводи:
“Упућујемо Вам најискреније честитке поводом изванредне акције добровољног давалаштва крви на којој је прикупљено 80 јединица крви!
Молимо Вас да наше честитке пренесете свима који су допринели да се на овако изванредан начин приближимо крају 2021. године. Свакако, како и сами наводите, посебна захвалност члановима „Мото клуба Смедерево“ који су својим бројним учешћем највише допринели успешности ове акције.
У кратком периоду превалили сте са великим успехом пут прилагођавања новим процедурама у овој области и на најбољи начин показали и доказали хуманитарну улогу и место у граду Смедереву. Ваше акције у овој области изнад су просека који се бележи у Републици Србији.
Свакако да без пооверења и угледа хуманитарне активности не би биле успешне у корист грађана због којих Црвени крст постоји. Поверење које сте стекли у дугој историји постојања и рада обавезује нас све на још посвећенији рад и помоћ заједници у којој ниједан њен члан не сме бити заборављен.
Желимо Вам свима најпре добро здравље као и успех и радост у 2022. години како у остваривању хуманитарних активности тако и и Вашим породицама”, каже се у честитки Љубомира Миладиновића.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.