СТРЕЛЦИ ИЗ ШЕСТ КЛУБОВА ПОДЕЛИЛИ МЕДАЉЕ НА 18. ЖЕЛЕТОВОМ МЕМОРИЈАЛУ

Стрелци „Јасенице“ освојили су четири појединачне медаље и три екипне, „Смедерево“ две појединачне и две екипне, „Глибовац“ по једну појединачну и екипну као и „Стражилово“ и „Херој Срба“, а још једну екипну „Бечкерек 1825“, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

После прошлогодишње паузе, изазване вирусом Цовид-19, стрелци из осам домаћих клубова окупили су се на традиционалном Меморијалном турниру „Желибор Младеновић Желе“, који је одржан јуче на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево. На 18. турниру, у знак сећања на трофејног стрелца Стрељачког клуба „Херој Срба“ и Стрељачке дружине „Смедерево“, серијском ваздушном пушком, појединачно и екипно такмичили су се пионири и пионирке, а у општој категорији јуниори, јуниорке, сениори и сениорке. Скоро 100 стрелаца је учествовало.
У категорији пионира победио је Никола Манојловић из Стрељачке дружине „Смедерево“ са 175 кругова. Сребрну медаљу освојио Матеја Поповић из СД „Јасеница“ из Смедеревске Паланке са 171 кругом, а бронзану Урош Тодоровић из СД „Станоје Главаш“ из Глибовца са 168 кругова. Такмичило се 36 пионира. У категорији пионирки прва два места освојиле су стрелкиње „Јасенице“, Емилија Маринковић са 181 кругом и Срна Аранђеловић са 175 кругова. Бронзану медаљу освојила је наша Кристина Радојичић са 160 кругова. Екипно код пионира победила је „Јасеница И“ са 497 кругова, „Станоје Главаш“ је био други са 495 кругова, а треће „Смедерево И“ са 488 кругова. Укупно је било пет екипа из ова три клуба. За „Смедерево И“ су поред Николе Манојловића наступили још Милош Радмиловић (159 кругова) и Лазар Младеновић (154 круга). Екипно код пионирки надметање је било између „Јасенице и „Смедерева“. Тријумфовала је „Јасеница И” са 514 кругова, њихова друга екипа је имала 450 кругова, а „Смедерево И“ 435 кругова. У саставу наше екипе са Кристином Радојичић још су наступиле Дуња Ивановић (148 кругова) и Милица Миљковић (127 кругова).
У општој категорији такмичили су сви старији од петнаест година. Победио је Дарко Винер из Стрељачке дружине „Стражилово“ из Сремских Карловаца са 376 кругова. Сребрну медаљу освојио је Новица Петровић из СК „Херој Срба“ из Смедерева са 372 круга, а бронзану Горан Прокић из „Јасенице“ са 368 кругова. Укупно 43 такмичара. Екипно тријумфовала је „Херој Срба“ са 1088 кругова, друго је „Стражилово“ са 1081 кругом, а трећа Стрељачка дружина „Бечкерек 1825“ из Зрењанина са 1050 кругова. Укупно 11 екипа.
Дипломе, медаље и пехаре уручивао је Предраг Младеновић, син пок. Желета, а на отварању турнира, на Желетов лик и дело подсетио је његов клупски друг Новица Петровић.
Поред стрелаца из Смедерева, Смедеревске Паланке, Глибовца и Зрењанина, такмичили су се још и стрелци из Аранђеловца и Панчева, као и екипе Самосталног синдиката ХБИС и Риболовци, које су традиционални учесници Смедеревске лиге устрељаштву.

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.