ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ

У смедеревском Дому здравља у протеклом дану обављено је укупно 128 прегледа, од чега 73 прва, а позитивно на корона вирус било је 24 лица. На даљу опсервацију на Инфективно одељење смедеревске болнице упућено је седам особа, а једна у Ургентно-пријемни блок. Последњих дана на ковид одељењима Опште болнице “Свети Лука” бележи се пораст хоспитализованих, тренутно их је 67- оро, од којих троје на респиратору, а четворо на неинвазивној механичкој вентилацији.

Према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Подунавском округу је од почетка месеца евидентирано укупно 1.119 новозаражених, од чега је више од половине – 612 нових  у Смедереву. То је значајан пад у односу на новембар када је у нашем округу било укупно 2.911 нових случајева инфекције, само у Смедереву прошлог месеца вирус је потврђен код 1.583 лица. Од почетка епидемије у Подунавском округу забележено је нешто мање од 33 И по хиљаде инфицираних.

Републички Кризни штаб за сузбијање заразне болести ковид 19 није донео одлуку о увођењу нових мера у сусрет предстојећим новогодишњим И божићним празницима. Закључак овог тела је, како је након седнице, саопштила министарка Дарија Кисић Тепавчевић, да све мере које су сада на снази треба да се примењују И у наредном периоду, а то су ношење маски у затвореном простору И поштовање физичке дистанце, као И поштовање уредбе о ковид пропусницама. До сада је, према њеним речима, вакцинисано 58,2 одсто пунолетних становника наше земље.

СДН

фото: Смедревске новине

 

Comments are closed.