ГИМНАЗИЈА ДРЖАВНИ ПРВАК У СТРЕЉАШТВУ, НАТАЛИЈА ЈОВАНОВИЋ БРОНЗАНА

Јуниорке Гимназије Смедерево овогодишње су државне првакиње у стрељаштву у конкуренцији 18 средњих школа из целе Србије. Екипу је предводила Наталија Јовановић, која је у јакој конкуренцији, освојила бронзану медаљу, са одличних 282 круга. О распореду прве три одлучивале су нијансе. Делио их је по један круг. Сребрну медаљу освојила је Лана Џонић из Гимназије из Инђије, а златну Ања Кнежевић из Десете Гимназије из Новог Београда. Друге две чланице смедеревске екипе, Наталија Стојановић и Анђелија Велебит, са 263 круга, пласирале су се на 23. и 24. место. Наше девојке тријумфовале су екипно са укупним резултатом од 808 кругова, осам више од другопласиране Гимназије „Таковски устанак“ из Горњег Милановца. Треће месте заузела је Политехничка школа из Суботице са 795 кругова. У појединачној конкуренцији јуниорки, од чланова Стрељачке дружине „Смедерево“, учествовала је још Анђела Радојичић, из Медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“, која се се 261 кругом пласирала на двадесетиосмо место у конкуренцији 70 јуниорки.
Успех смедеревских Гимназијалки веома радује, јер је ове године дошло до смене генерација и девојке које сада чине окосницу овог тима су ученице прве и друге године, што нам даје наду да ћемо и у наредним годинама имати јак тим спреман на највеће успехе.

И у конкуренцији јуниора дошло је до смене генерације. Комплетна прошлогодишња екипа смедеревске Техничке школе опростила се и од школе и од стрељаштва титулом баш на овом такмичењу. Нови састав, који такође, чине ученици прве и друге године, на жалост није успео да се домогне постоља. Ипак, нису се обрукали, освојили су високо шесто место, у конкуренцији 17 средњих школа и свакако се од њих у наредним годинама може очекивати више. Појединачно најбољи је био Лазар Поповић, који се са 253 круга пласирао на 24. место, Лука Миливојевић је био 30. са 244 круга, а Лазар Јанчић 37. са 239 кругова. У појединачној конкуренцији јуниора учествовао је још Никола Манојловић из МФШ „Света Петка“ који је такмичење завршио као 28. са 248 кругова у конкуренцији 64 јуниора.

Смедерево је имало само једног представника у категорији основних школа. Појединачно се такмичио Павле Пејов из ОШ „Димитрије Давидовић“ који се са 126 кругова пласирао на 54. место. Екипно, наш округ су представљали ученици ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца и освојили су треће место са 465 кругова. Победили су ученици ОШ „Момчило Анастасијевић“ из Горњег Милановца са 504 круга, а друго место освојила је ОШ „Радисав Никчевић“ из Мајура са 474 круга. Учествовало је 18 екипа.
У конкуренцији пионирки из нашег округа учествовале су ученице ОШ „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке које су освојиле вицешампионску титулу са 523 круга, а њихова најбоља чланица екипе Емилија Маринковић, са 181 кругом, освојила је бронзану медаљу. Победила је Анђелија Стевановић из ОШ „Момчило Настасијевић“ из Г. Милановца са 184 круга. Друго место освојила је Марија Нешић из ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ из Прокупља са 183 круга. Учествовало је 70 пионирки појединачно, а 18 школа екипно.
Такмичење је одржано у Ваљеву у организацији Савеза за школски спорт Србије, Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Ваљеву и Стрељачког клуба „Ваљево 1880“.
Ова година такмичарски се завршава овог викенда. Најпре ће се у суботу у Београду одржати треће коло Купа Србије у А програму, а у недељу на смедеревском стрелишту одржаће се 18. Меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе“ у Ц програму.

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.