ЕУ ПРО ПЛУС ПРЕДСТАВЉА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

ЕУ ПРО Плус програм ће у четвртак, 23. децембра 2021. године у Смедереву, у Регионалном центру за професионални развој (Горанска бб) у 11 часова одржати инфо-сесију о јавном позиву за унапређење локалне инфраструктуре у 99 локалних самоуправа у региону Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије за које је Европска унија определила 3,4 милиона евра.

Позив је отворен до 31. јануара 2022. године, а локалне самоуправе са правом учешћа треба да конкуришу са пројектима који ће унапредити јавне услуге кроз реализацију инфраструктурних пројеката у области здравства, социјалне заштите, образовања, спорта, културе, јавне управе и комуналних услуга. При избору пројеката посебна пажња биће усмерена на побољшање услова живота припадника и припадница угрожених група, као и на опоравак од последица ковида 19.

Локалне самоуправе по једном пројекту могу да добију средства у висини од 42.000 до 170.000 евра, а треба да обезбеде учешће у износу од минимум 15 одсто укупне вредности пројекта. Такође, локалне самоуправе имају право да конкуришу за два пројекта под условом да је један или оба из области здравства и/или социјалне заштите.

Више информација о позиву као и документација за пријављивање доступне су на интернет страници Јавни позив за пројекте локалне инфраструктуре. Заинтересоване локалне самоуправе могу да прате и онлајн инфо-сесије које ће се одржати преко Гоогле меет платформе 24. децембра 2021. године  и 12. јануара 2022. године од 11 до 13 часова.

СДН

 

Comments are closed.