СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋУ БРОНЗАНА МЕДАЉА У МИКСУ НА БОЖИЋНОМ КУПУ У ОСИЈЕКУ

Првог дана међународног турнира ваздушним оружјем у Осијеку, који је ове године окупио стрелце из 11 земаља, одржано је такмичење микс парова. Мешовити пар српских јуниора пиштољем Јована Тодоровић (Нови Београд Ушће)/Душан Бојић (Смедерево) освојио је бронзу у апсолутној конкуренцији. Дан касније у категорији јуниора у финалу Бојић је био пети. У финале се квалификавао као шести са 544 круга. Златну и сребрну медаља освојили су Мате Ридечи и Акос Нађи, из мађарског клуба „Хонвед“ из Будимпеште, а бронзану Марко Нинковић из Стрељачке дружине „Панчево 1813“.
Трећег дана стрељачког турнира, у граду на Драви, одржана је „Велика награда Осијека“, на којој су сви стрелци гађали у апсолутној конкуренцији. Са 546 кругова Душан Бојић се пласирао на 25. место.
Последње такмичење у овој години за стрелце у међународном програму биће треће коло Купа Стрељачког савеза Србије, које ће се одржати у суботу, 25. децембра у Београду.
Дан касније, у недељу 26. децембра, на ваздушном стрелишту у Смедереву, одржаће се 18. Меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе“ у знак сећања на прерано преминулог стрелца „Смедерева“ и „Херој Србе“ и изузетно успешног мултиталентованог спортисте нашег града.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.