РАСПИСАН ДЕВЕТИ СВЕТОСАВСКИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ по девети пут расписују Светосавски литерарни конкурс намењен ученицима основних и средњих школа Подунавског округа.
Програм конкурса је део 33. Смедеревских светосавских свечаности чији је покровитељ Град Смедерево.

У условима је наведено да Конкурс обухвата три категорије. Прву чине ученици од првог до четртог разреда основних школа, а тема је „Свети Сава беше син краљевске крви,
велики учитељ, просветитељ први“. Другу категорију чине ученици од петог до осмог разреда, а тема је „Писмо Светоме Сави“. Трећу категорију чине ученици средњих школа, а тема је „Путује без пута и пут се за њим рађа“.
Књижевни радови могу бити у форми песме, кратке приче или есеја.  Конкурс је отворен до 18. јануара 2022. године (најкасније до уторка, 18. јануара треба да пристигну радови).
Према пропозицијама, прекуцане, лекторисане и шифром потписане ученичке радове треба  послати на имејл Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ: drustvosjpodunavskiokrug@gmail.comРазрешење шифара треба послати на имејл: sjpodruznica@gmail.com (у  документу послати на овај мејл следеће податке: шифра, име и презиме
ученика, разред, школа, град, име и презиме наставника).
Из Друштва за српски језик и књижевност и Народне библиотеке Смедерево позивају ученике основних и средњих школа Подунавског округа да својим  литерарним стваралаштвом и ове године допринесу неговању светосавске традиције у нашем округу.
СДН

Comments are closed.