„МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА ПОДРШКА ПРИРОДИ“: ПОСАЂЕНО 200 САДНИЦА У СМЕДЕРЕВУ

У оквиру акције ,,Међугенерацијска подршка природи“ коју спроводи Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, на територији Смедерева данас је засађено 200 садница стабала. Допринос акцији својим учешћем у име локалне самоуправе дао је градоначелник Јован Беч који је, заједно са децом из основне школе ,,Димитрије Давидовић“ и старијим суграђанима, пензионерима, у парку Акваријус, посадио ситнолисну липу.

-Град Смедерево је подржао ову акцију ПИО фонда, знате да када је у питању екологија подржавамо све акције и ово је један добар пример, поготову што овде имамо и пензинере и децу, имамо свест о екологији о којој се у последње време доста и прича. У скалду са тим град Смедерево издваја значајна средства када је у питању ова област и кад су у питању котларнице и пошумљавање, знате да нам је у плану да у будућем периоду изградимо и топлану, и те како имамо свест о екологији. Ово је само један пример како би сви требало да радимо – рекао је градоначелник.

Циљ активности ПИО фонда у оквиру ове акције је да се посади и однегује дрвеће које ће допринети очувању околине, давати хлад и заштиту од ветрова, естетски оплеменити простор, а пре свега, допринети одрживом развоју и заштити природе.

Ј.В.

 

Comments are closed.