ЗИМСКА СЛУЖБА ГРАДА СМЕДЕРЕВА: СВИ ПУТЕВИ ОД ЈУТРОС ПРОХОДНИ

Према извештају зимске службе, на чишћењу путева и улица на територији града ангажовано је 5 великих камиона са плугом и посипачем, 3 мала камиона, 1 трактор кубота са плугом и 1 авант са плугом и посппачем. Од почетка падавина утрошено је 78 тона мешавине соли и калцијума за коловозе, 1,35 тона калцијума у гранулама за тротоаре и степеништа и 250 литара течног калцијума за тротоаре.

У недељу је већих проблема било у Бадљевици, где се на путу заглавио аутобус, а потом и возило зимске службе, а проблем је, како је наведено у Извештају локалне самоуправе прослеђеном медијима, отколоњен око 15 часова.

-На територији града дошло је до пада три стабла, два код Старе железаре где је дошло до клизања тла и једног у насељу Папазовац где је пукао велики крак здравог стабла. Настала је мања материјална штета на возилу, а повређених није било. Сви путеви су проходни – наведено је у прослеђеном Извештају.

Када је реч о државним путевима првог и другог реда, за чије одржавање је задужено Предузеће за путеве Пожаревац, након обиласка деоница на територији града утврђено је да су сви путеви потпуно проходни. У јутарњим сатима посипање средствима обављено је на Обилазници од Коларске према Орешцу и на Ковинском мосту.

Саобраћај на градским, приградским и међумесним линијама обављао се отежано, на линијама према селима Удовице, Сеоне, Врбовац, Бадљевица и Мало Орашје и насељу Ковачићево све до 1300 часова, када је ситуација нормализована. У недељу, 12. децембра, нису одржани појединици поласци на линијама Бадљевица-Смедерево, Смедеревска Паланка –Смедерево и на Кружној линији, док су поједине линије биле скраћене.

Од јутрос су, тврде у Извештају зимске службе, сви јутарњи поласци реализовани.

-Није било застоја у саобраћају, а у претходна 24 часа догодиле су се две саобраћајне незгоде, обе  на деоници државног пута према Михајловцу. Прва саобраћајна незгода са материјалном штетом (оштећење возила). Друга саобраћајна незгода са лаким телесним повредама (пешак) – наведено је у прослеђеном Извештају.

Током недеље ватрогасно-спасилачке екипе интервенисале су на гашењу 3 пожара, од чега је један био на отвореном простору, када се запалио мотор путничког возила, при чему је забележена материјална штета, а 2 на грађевинским објектима, и то 1 са, а други без материјалне штете.

Због квара на трафо станици ЕПС-а, извориште и фабрика воде у Шалинцу су остали без напајања електричном енергијом. Квар је отклоњен око 20 часова када су извориште и фабрика воде добила струју, наведено је у Извештају.

СДН

фото: СД новине

 

 

Comments are closed.