КУГЛАЊЕ: НОВА ПОБЕДА „ТВРЂАВЕ“

Након пораза у гостима од Чачка (2:6), куглаши смедеревске Тврђаве вратили су се на победнички колосек тријумфом против екипе „Цар Лазар“ из Крушевца. Могло би се рећи још једно изненађење у режији смедеревских куглаша.

Крајњи резултат (5:3; 3118:3061) говори да ни овога пута није недостало узбуђења.

Већ први пар наговестио је неизвестан меч. Одличну форму, Звонко Жунац је потврдио убедљивом победом против Степановића. Касније се испоставило да је та велика разлика у броју оборенх чуњева у корист Жунца (549:468) значајно утицала ма крајњи исход. Стојковић се борио против Здравића, али није успео да парира надахнутом Крушевљанину.

Други пар је продужио неизвесност. Милосављевић је остварио нову победу за своју екипу, док је Роган у последњој четвртини свог дуела изгубио предност против Костића који је на крају остварио минималну, али вредну победу за госте.

Пред последњи пар, могло је да се претпостави, с обзиром на велику предност Смедереваца у броју оборених чуњева, да ће тријумф само једног од двојице домаћих куглаша бити довољан за освајање целог бодовног плена. Мицковски је након нешто лошијег бацања у прве „две руке“, морао да се помири са поразом од одличног Драмићанина. Али, на срећу домаћег тима, поново је заблистао Живковић који је новом победом потврдио да се налази у сјајној форми. Да овај играч „Тврђаве“ и те како зна да се носи са притиском, доказао је преокрет који је начинио против Јовческог. Након вођства од 2:0 гостујућег играча, Живковић је подесио нишанске справе и показао изузетну психичку стабилност. Када је било најпотербније, одиграо је најбоље, остварио победе у наредним деоницама и захваљујући већем броју оборених чуњева од свог ривала, донео злата вредан поен свом тиму који је у коначном збиру значио и два бода за Тврђаву.

-Било је тешко, али смо успели да убележимо важне бодове. Испоставило се да сам ја донео тај пресудан поен, али су истоветне заслуге свих играча. Одлични су били Жунац и Милосављевић, као и комплетан наш тим јер су ова два бода „саградили“ сви чланови екипе. Ништа, идемо даље, очекује нас тешка борба за опстанак у наставку првенства. Надам се најбољем – истакао је „меч-винер“ Драган Живковић.

Сада следи пауза у првенству коју ће куглаши Тврђаве покушати да искористе на најбољи могући начин како би се припремили за искушења која их очекују. Врло значајна ће бити прва два меча против нишких прволигаша у којима ће Смедеревци бити домаћини.

Пут до опстанака биће тежак и трновит, али играчи Тврђаве су показали да могу да победе апсолутно сваког ривала у овом рангу тако да се, уз неопходну дозу среће, могу надати успешном пролећу.

П. Ј.

фото: КК „Тврђава“

 

Comments are closed.