ЗА ДАН 22 НОВА СЛУЧАЈА ИНФЕКЦИЈЕ, РАСТЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ТРЕЋУ ДОЗУ

Епидемиолошка ситуација у Смедереву све је боља, а то показују и најновији подаци смедеревског Дома здравља, где је за дан обављено 63 првих прегледа, а корона вирус потврђен код још 22 особе. Ради додатних консултација на Инфективно одељење упућено је седам лица, а двоје у Ургентно-пријемни блок смедеревске болнице. На ковид одељењима ове здравствене установе хоспитализовано је 85 пацијената, од којих је на респиратор прикључено троје, а на неинвазивну механичку вентилацију четворо људи.

Према подацима смедеревског Дома здравља, од почетка имунизације у Смедереву је дато укупно 96.660 вакцина. Највеће интересовање грађана је за трећу дозу, коју је примило 18.911 Смедереваца, што је за скоро три хиљаде више у односу на пре месец дана. Прву дозу примило је безмало 40 хиљада, а другу нешто више од 37 хиљада и 700 грађана.

И наредне недеље, ученици основних и средњих школа наставу ће похадјати у школским клупама, саопштио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера. Уколико епидемиолошка ситуација буде задовољавајућа, настава по првом моделу са непосредном наставом реализоваће се до краја првог полугодишта и одласка на зимски распуст, односно до 31.децембра.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.