СТРЕЉАШТВО: СРЕБРО ЗА ДУШАНА БОЈИЋА

У другом колу Купа Стрељачког савеза Србије, у А програму, одржаном прошле суботе у Нишу, Душан Бојић је освојио сребрну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ јуниори. Бојић је погодио 552 круга, за круг мање од првопласираног Уроша Вукојевића и за круг више од трећепласираног Владимира Ћурчина, оба из Стрељачког клуба „Академац“ из Београда. Са овим резултатом Бојић је био десети у категорији сениора, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.
У дисциплини стандардна ваздушна пушка највреднији резултат забележила је Анђела Радојичић, која се са 620,2 круга пласирала се на осмо место у категорији јуниорки. Истим оружјем у категорији сениора, са 614,3 круга, Вељко Илић је био десети.
А у Нишу су још наступили, стандардном ваздушном пушком, Наталија Јовановић која се са 598,4 круга пласирала на тридесетосмо место у категорији јуниорки и Лазар Суботић, који је са 588,5 кругова био седамнаести. У дисциплини ваздушни пиштољ наступили су још и Петар Костић, једанаести са 535 кругова и Лука Миливојевић дадесетипети са 479 кругова. Екипно јуниори Стрељачке дружине „Смедерево“, у дисциплини ваздушни пиштољ, заузели су осмо место са 1.566 кругова.
Бодове за Финале Купа Србије, које ће се одржати почетком следеће године, освојили су појединци и екипе пласиране до десетог места. Финалисти ће бити познати после трећег кола које ће се одржати крајем децембра у Београду.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.