ГРАДОНАЧЕЛНИК ЈОВАН БЕЧ  ОДРЖАО САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИЦИМА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Градоначелник Смедерева Јован Беч је, у просторијама Градске управе, одржао састанак са председницима месних заједница, саопштено је медијима из његовог кабинета. Како је наведено, он је указао на значајне пројекте који су планирани и реализацију истих у предстојећем периоду, на чињеницу да је један од главних приоритета путна инфраструктура, санација дивљих депонија и ударних рупа посебно у сеоским месним заједницама,  као и постављање гребаног асфалта и уређење атарских путева.

–Морам да истакнем да се готово ништа није радило на територији сеоских месних заједница протеклих година. Као неко ко долази са села, радићу са својим тимом много активније на томе да наша села добију боље путеве, квалитетније осветљење по сеоским улицама, као и на санацији дивљих депонија, обезбеђивању спортских терена за нашу децу, уређењу Домова културе. Ове године за потребе уређења атарских путева издвојено је 36 милиона динара и искрено се надам, ако нам временске прилике то дозволе, биће завршено до краја године. Сеоске месне заједнице, које су нам један од приоритета ове године добиће 42 километара гребаног асфалта. Такође спомено бих  пројекат Јавно-приватно партнерство где је у плану да се у наредне три године асфалтира 200 километара пута, од чега ће 100 километара бити у граду, а других 100 километара у селима – рекао је у свом обраћању градоначелник Јован Беч, а наведено у саопштењу.

Један од приоритета је, како је рекао градоначелник Јован Беч, и пројекат Јавно-приватног партнерства за осветљење, који ће бити једна од тачки дневног реда на предстојећој Скупштини града. Наиме, циљ је да се путем наведеног пројекта замени чак 17 хиљада живиних светиљки лед расветом до краја следеће године.

–Посебно желим да нагласим да је расписан тендер за уклањање дивљих депонија у свих 27 сеоских Месних заједница чија је вредност близу 300 милиона динара. Такође, захваљујући доброј сарадњи са Министарством за заштиту животне средине ради се на пројекту постављања трансфер станице. То је дуг период, али радићемо на томе свакодневно како би нашим суграђанима омогућили чистију и здравију животну средину – рекао је градоначелник Јован Беч, а пренето у саопштењу.

СДН

Фото: кабинет градоначелника

 

 

Comments are closed.