ЈОШ 44 НОВА СЛУЧАЈА ИНФЕКЦИЈЕ, ЗА НЕДЕЉУ ДАНА 310 НОВИХ ПОЗИТИВНИХ

Према последњем извештају смедеревског Дома здравља, у ковид амбуланти је за дан обављено 97 првих прегледа, а регистрована су 44 новозаражена лица. Због додатних консултација седам особа је упућено на Инфективно одељење, а једна у Ургентно-пријемни блок. На ковид одељењима смедеревске болнице хоспитализовано је 127 пацијената, двоје је на респиратору, а деветоро на неинвазивној механичкој вентилацији. За последњих недељу дана у нашем граду евидентирано је 310 нових случајева инфекције корона вирусом.

У Смедереву је, од почетка имунизације, укупно дато нешто више од 94 хиљаде вакцина, што је за око две хиљаде више у односу на крај прошле недеље, показују подаци смедеревског Дома здравља. Нарочито је повећан број прве дозе коју је примило укупно 39 хиљада, 450 Смедереваца, и треће којом је имунизовано 17 хиљада, 460 грађана.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа одлучио је да се настава у свим основним и средњим школама и наредне недеље одвија по првом моделу, са непосредном наставом у клупама, потврђено нам је у Одељењу Школске управе у Смедереву. Епидемиолошка ситуација се прати свакодневно, а наредних дана Министарство просвете разматраће питање ранијег почетка зимског распуста, за који се залаже медицински део Кризног штаба.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.