ЗА ДАН 46 НОВОИНФИЦИРАНИХ, ДВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНЕ ПРИМИЛО ВИШЕ ОД 36.000 СУГРАЂАНА

У Смедереву је за дан корона вирусом инфицирано још 46 лица, док је у смедеревском Дому здравља обављено 85 првих прегледа. На додатне консултације на Инфективно одељење упућено је 16 лица, а два у Ургентно-пријемни блок. На ковид одељењима смедеревске болнице хоспитализована су 144 пацијента, од којих двоје на респиратору, а седморо на неинвазивној механичкој вентилацији.

Према најновијим подацима Дома здравља, у Смедереву је од почетка имунизације дато укупно 92 хиљаде 82 доза вакцина против корона вируса, а потпуно је вакцинисано 36 хиљада 662 лица. Од почетка овог месеца имунизовано је укупно 6 хиљада 815 грађана. На вакциналном пункту, који ради сваког дана од 7 и 30 до 20 часова, доступна су цепива четири произвођача – Синофарм, Фајзер, Спутњик и Модерна.

У свим основним и средњим школама ученици ће од понедељка 22. новембра, наставу похађати по првом, непосредном моделу, уз часове у школским клупама, јер је дошло до постепеног побољшања епидемиолошке ситуације. У наредним данима, како истичу у Тиму за школе, разматраће се и могућности ранијег одласка на зимски распуст, што је предлог медицинског дела Кризног штаба. Из Министарства просвете очекују се и упутства о начинима надокнађивања часова због продуженог јесењег распуста.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.