АМИРА МЕДУЊАНИН У СМЕДЕРЕВУ

Реномирана певачица и интерпретаторка севдалинки Амира Медуњанин одржаће 17. новембра концерт у Центру за културу Смедерево. Концерт ће почети у 20 сати у Великој дворани, а цена улазнице је 1200 динара, обавештавају из ове установе.

Амира Медуњанин важи за једну од најмоћнијих и најквалитетнијих интерпретаторки севдалинки која се са лакоћом поиграва мешајући традиционално и модерно. Њена љубав према усменој музичкој традицији и севдах песмама утицала је на то да створи јединствени стил до кога држи не пристајући на компромисе зарад популарности. На њеним албумима може се запазити иновативан приступ музичкој баштини.

Након гостовања на албуму “А сецрет гате“ Мостар Севдах Реунион-а, Амира снима свој први албум “Роса“ који добија одличне критике у Велике Британији и широм Европе, а нашао се и међу кандидатима за избор албума године. Следе албуми: “Зумра“, “Амуллете“, “Силк & стоне“, “Асцендинг“, “Дамар“, “Фор Хим анд Хер“.

Са Амиром Медуњанин наступиће Антонио Врбички (хармоника), Атилла Аксој (гитара и саз), Зоран Мајсторовић (гитара и оуд) и Риад Гузин (бас гитара).

СДН

фото: ЦЗК

 

Comments are closed.