РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

Градско веће је расписало Јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији града Смедерева, саопштено је из Градске управе. Наводи се да је јавни позив за грађане отворен до 1. децембра и доступан је на званичној интернет презентацији Града Смедерева www.smederevo.org.rs.

Према тексту јавног позива, право учешћа имају грађани који су власници и живе у породичној кући или стану на територији Смедерева, уз приложен одговарајући документ о изградњи и легализацији објекта, као  и доказ о измиреним доспелим обавезама пореза на имовину.

За ову меру из градске касе укупно је издвојено 10 милиона динара, а појединачни максимални износ субвенције по домаћинству је 100.000 динара, и он не може бити већи од половине средстава неопходних за извођење планираних радова.

Сву неопходну документацију и пријаву грађани могу преузети на званичном сајту Града, где је објављен и правилник са условима које је неопходно испунити у оквиру овог јавног позива, као и критеријуми избора корисника и начин реализације додељених средстава.

За све додатне информације и обавештења грађани се могу обратити надлежнима на бројеве телефона 026/4622021 и 064/8476030, путем мејла ekologija@smederevo.org.rs, као и лично, доласком на Инфо пулт Градског услужног центра.

СДН

 

 

Comments are closed.