БЛАГИ ПАД КОРОНА БРОЈКИ, ЈЕСЕЊИ РАСПУСТ ПРОДУЖЕН, КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ОБАВЕЗНЕ ОД 20 ЧАСОВА

У Смедереву је за 24 сата регистровано 88 нових случајева инфекције корона вирусом. У ковид амбуланти смедеревског Дома здравља обављен је 141 први преглед, а на Инфективно одељење упућено је 11 лица. На ковид одељењима Смедеревске болнице хоспитализована су 153 пацијента – петоро је на респиратору, а седморо на неинвазивној механичкој вентилацији. Обе дозе вакцине против ковида 19 до сада је примило 35.875 суграђана.

Јесењи распуст за све ученике основних и средњих школа у Србији биће продужен, и трајаће од понедељка 8. до петка 12. новембра, саопштило је Министарство просвете. Први радни дан биће понедељак 15. новембар. Према подацима Одељења школске управе, у Смедереву је 1,82 одсто позитивних основаца, а 3,13 одсто средњошколаца са потврђеном инфекцијом. Тим за школе апелује на примену свих прописаних противепидемиолошких мера, како би одлука о продужењу јесењег распуста имала ефекта на смањење оболевања у школској популацији.

Ковид пропуснице у угоститељским објектима биће обавезне од 20 часова одлучено је на седници Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести КОВИД-19. Примена ове мере почиње од понедељка, 8. новембра, а важиће и за кладионице и коцкарнице. Времеснки период важења је проширен, пошто је увођење ковид пропусница на местима где је вероватноћа преношења вируса велика и где се окупљају младе особе, довело до повећања броја вакцинисаних првом дозом. До сада је у Србији вакцинисано 56 одсто пунолетних грађана, али је сваки четврти у узрасту од 18 до 30 година.

Ј.В.

фото: СД новине 

Comments are closed.