„СИСТЕМ 2021“ НА НЕКОЛИКО ЛОКАЦИЈА У ГРАДУ

У оквиру оперативно-тактичке вежбе Министарства унутрашњих послова „Систем 2021“, у петак 5. новембра, од 10 до 12 часова, на неколико локација у граду биће организована провера оспособљености субјеката система заштите и спасавања у ванредним околностима, са акцентом на увежбавање реаговања приликом покретања клизишта и избијања пожара. Вежба ће, како је наведено у саопштењу прослеђеном из Полицијске управе Смедерево, садржати реалан сценарио, са специфичностима локалне заједнице у којој ће бити изведена.

Провера функционисања система зађштите биће организована у Дунавској улици са потесом Стрелиште, у Ватрогасном дому, згради Градске управе, згради Монопола и у Горанској улици код Веслачког клуба, али и у Прихватном центру Црвеног крста у Малој Крсни.

Вежба „Систем 2021“ ће бити изведена у истом тренутку на 50 локација у 24 града и 26 општина и у њој ће учествовати близу 8.000 људи, припадника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Цивилне заштите, Горске службе спасавања, Црвеног крста, Војске Србије, локалних јединица различитих намена.

Ј.В.

фото: СД новине

 

 

Comments are closed.