КОНАЧНО ПАД КОРОНА БРОЈКИ, ШКОЛЕ И ДАЉЕ ПО ПРВОМ МОДЕЛУ

У последња 24 сата у Смедереву је дошло до пада броја новозаражених корона вирусом. Од 239 прегледа, а 112 првих , колико је обављено у ковид амбуланти смедеревског Дома здравља, регистровано је 70 нових случајева инфекције, потврђено нам је у овој здравственој установи. На додатне консултације у смедеревску болницу упућено је 26 лица, 23- оје на Инфективно одељење и троје у Ургентно- пријемни блок.

На вакциналном пункту у смедеревском Дому здравља од почетка недеље забележено је повећано интересовање за имунизацију. Прву дозу у просеку дневно прими 90 грађана, а претходног дана бло их је 75-оро. Од почетка вакцинације у Смедереву је дато укупно 84.450 доза, и то 37.926 првих, 35.630 других и 10.814 трећих.

Према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу од почетка епидемије у Подунавском округу регистровано је укупно 28.622 случаја инфекције корона вирусом. Највише заражених, 15.580 евидентирано је у Смедереву, 7.336 у Смедеревској Паланци и 5.706 у Великој Плани.

У смедеревским основним и средњим школама и наредне недеље ђаци ће наставу пратити из школских клупа, што важи и за остале образовне установе у Подунавском округу. Према важећем календару за ову наставну годину, предах од школских обавеза планиран је у време јесењег распуста 11. и 12. новембра, али ће од епидемиолошке ситуације зависити да ли ће он почети раније или ће бити продужен за неколико дана, сазнајемо у Одељењу Школске управе у Смедереву.

И.С.

Д.Р.А.

Фото: СД новине

 

 

Comments are closed.