ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ ДОНИРАО КЊИГЕ ЗА БИБЛИОТЕКЕ ТЕХНИЧКЕ И ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ

Економско- трговинска и Техничка школа у Смедереву добиле су донацију Економског факултета у Београду, у виду стручне литературе чији су аутори професори овог факултета. Укупно 1.800 књига, у вредности од око миллион и по динара, упућено је у библиотеке 40 средњих школа у 29 градова Србије. Циљ донације је да се ојачају фондови библиотека у школама, ђаци мотивишу и заинтересују за економију, али и да унапреде своје професионалне компетенције. Економски факултет у Београду, наведено је у саопштењу прослеђеном нашој редакцији, наставља традицију друштвене одговорности у тежњи да помогне онима којима је потребна помоћ, едукација и додатна информисаност.

-Верујемо да ће наша донација обогатити школске библиотеке економском литературом широког опуса, те да ће то додатно подржати настојања школа да својим ученицима пруже подршку у унапређењу њихових знања и вештина. Ово је део једне континуиране сарадње Факултета са средњим школама у Србији која се као таква интензивно негује већ 7-8 година и подразумева, поред донација књига и рачунарске опреме, сарадњу на плану израде нових наставних планова и програма, пружање обука наставницима економске групе предмета кроз акредитоване семинаре, подршку националним такмичењима средњошколаца из економских области, континуирану комуникацију са наставницима стручних предмета у школама кроз годишња окупљања наставника под окриљем Факултета, а ради размене искустава и продубљивања компетенција у стручним областима и методици наставе. Економски факултет у Београду тиме настоји да интензивније повеже средње стручно са терцијарним нивоом образовања, утичући и на тај начин на перцепцију младих људи да је знање инструмент за грађење сопствене каријере, али и моћ којом се заиста може мењати свет – изјавила је проф. др Емилија Манић, Координатор за сарадњу са школама Економског факултета у Београду.

Књиге које су дониране су издања Економског факултета и домаћих аутора, али и преводи уџбеника са више језика. Због актуелне епидемиолошке ситуације, пакети књига нису непосредно уручивани, већ су послати на адресе школа којима су намењени.

СДН

фото: Економски факултет у Београду

 

Comments are closed.