ЗА ДАН 107 НОВОИНФИЦИРАНИХ, МЕЂУ ЊИМА 27-оро ДЕЦЕ

Према последњем извештају смедеревског Дома здравља, у ковид амбуланти ове здравствене установе за дан су обављена 272 прегледа, од чега 136 првих, а вирус корона потврђен је код још 107 суграђана, међу којима је 27- оро деце. На даљу опсервацију у смедеревску болницу упућено је 14 лица, и то 13 на Инфективно одељење, а једно у Ургентно-пријемни блок. На ковид одељењима Опште болнице “Свети Лука” тренутно се лече 163 пацијента, од којих је троје деце, са лакшом клиничком сликом. Уз помоћ респиратора дишу четири особе, док је десеторо на неинвазивној механичкој вентилацији.

На вакциналном пункту у Дому здравља Смедерево бележи се и повећање интересовања за имунизацију, па је тако, у односу на ранији период са дневно просечно 30-ак датих првих доза, претходног дана прву дозу примило 111 Смедереваца.

Комунална инспекција током претходног дана контролисала је примену мера за сузбијање епидемије, а у вечерњим сатима, уз асистенцију санитарне инспекције, и контролу примене ковид пропусница у угоститељским објектима након 22 сата. Како нам је потврђено у Градској управи, готово сви локали у улици Краља Петра I су након овог времена били затворени, осим једног, у коме је извршен надзор, али нису утврђене неправилности у примени противепидемијских мера.

Ј.В.

 

Comments are closed.