ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА НЕИЗГРАЂЕНОГ ОБЈЕКТА У НАСЕЉУ МИЛОЈЕ ЂАК

Републичка дирекција за имовину огласила је продају парцеле у улици Војводе Степе, на којој се налази објекат чија је изградња почела пре две деценије, а до данас није завршена. Према подацима из јавног огласа продаје се парцела површине 2. 773 метра квадратна и неизграђени објекат површине 2.047 квадрата, за који је констатовано да је „степена готовости 20 одсто“, по почетној цени од 30,6 милиона динара.

Подсетимо, реч је о троспратници са 30 станова, чија је изградња започета 1999. године, током кампање обнове земље након бомбардовања, а која је била намењена полицајцима, официрима и младим брачним паровима. Тадашњи инвеститор је била Дирекција за обнову земље, а извођач радова смедеревско грађевинско предузеће „Југово“, али су оба ова субјекта недуго затим „отишла у историју“ – Дирекција је годину дана касније угашена, док је „Југово“ отишло у стечај. Објекат је започет без грађевинске дозволе, донето је решење о његовом рушењу, у међувремену је поднет захтев за легализацију, а због имовинско-правних проблема градилиште је напуштено 20 година, због чега су станари насеља Милоје Ђак често негодовали указујући на бројне проблеме са којима се сусрећу, међу којима је највећу претњу представљала необезбеђена дизалица, која је, на срећу, пре неколико година уклоњена.

Продаја објекта, наведено је у огласу, обавиће се прикупљањем писаних понуда. Заинтересовани могу да преузму документацију до 15. новембра, а дан касније истиче и рок за уплату депозита од 3.067.746 динара, док је понуду потребно доставити до 22. новембра у 15 часова.

Ј.В.

фото: СД новине

 

 

 

 

Comments are closed.