КУГЛАЊЕ: „ТВРЂАВА“ ОСВОЈИЛА БОД ПРОТИВ ФАВОРИЗОВАНЕ „МЛАДОСТИ“

Прегршт узбуђења виђено је на мечу 3. кола Прве лиге, група „центар“, у којем су бодове поделили куглаши домаће Тврђаве и крагујевачке Младости.
Крајњим резултатом (4:4) много више могу да буду задовољни гости из Крагујевца који су, највише заслугом феноменалног Ђорђевића, успели да избегну пораз.
Победе Рогана, Милошевића, Живковића и Милосављевића, довеле су Тврђаву надомак освајања читавог плена против досадашњег лидера на табели. Међутим, поменути Ђорђевић је успео да надокнади све пропусте својих саиграча и буквално сам освоји бод за Младост.
Пре последњег „пара“, Тврђава је имала резултат 3:1 и 59 чуњева вишка у односу на ривала. Милосављевић је повисио ту предност на 4:1 и 80 чуњева више.
Ипак, сјајни Ђорђевић не само да је успео да смањи на 4:2, већ је оборио много више чуњева од свог ривала – чак 86 више, што је у коначном збиру (3098:3104) донело још два поена Крагујевчанима.
Поред чињенице да је „слађи“ бод отишао у срце Шумадије, Смедеревци не треба много да жале јер да им је неко пре почетка меча понудио овакав исход, вероватно би га прихватили.
Након овог кола, Тврђава је осма на табели, док је Младост на другој позицији. Лидерско место сада заузима екипа Прве петолетке из Трстеника која оправдава улогу првог фаворита за повратак у суперлигашку конкуренцију.
У следећем колу, Смедеревце очекује тешко гостовање против другог крагујевачког прволигаша – екипе Пак промета.

П.Ј.

фото: Куглашки клуб „Тврђава“

 

Comments are closed.