КОРОНА БРОЈКЕ РАСТУ, ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР ПОЈАЧАН

У Смедереву је за дан регистровано још 128 позитивних на корона вирус, од укупно 275 прегледа, а 138 првих, колико је обављено у ковид амбуланти смедеревског Дома здравља, кажу у овој здравственој установи. На даљу опсервацију у смедеревску болницу послата су 22 лица, и то 21-но на Инфективно одељење, а једно лице у Ургентно-пријемни блок. На ковид одељењима Опште болнице “Свети Лука” тренутно леже 172 пацијента, од којих је четворо на респиратору, а осморо на неинвазивној механичкој вентилацији.

У циљу контроле спровођења прописаних епидемиолошких мера, у Смедереву је од 11. до 17. окотобра извршено 25 инспекцијско-милицијских надзора и изречено 11 прекршајних налога за утврђене неправилности. Како нам је потврђено у Одељењу за комуналну милицију смедеревске Градске управе, спровођење мера контролисано је у трговиснким и угоститељским објектима, а појачан надзор очекује се и у наредном периоду.

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА И ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

На вакциналном пункту у смедеревском Дому здравља почела је вакцинација против сезонског грипа и за лица старија од 65 година, потврђено нам је у овој здравственој установи. Вакцинација против грипа обавља се упоредо са имунизацијом против корона вируса, а грађанима су на располагању две вакцине домаћег произвођача, за лица између 18 до 65 и особе старије од 65 година. Током претходног дана против грипа се вакцинисало 235 Смедереваца.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.