ЦЗК: ПРЕДСТАВА „КЛАРА, ДОГОДИЛО СЕ НЕШТО НЕОЧЕКИВАНО“

Поводом Међународног дана жена на селу, 15. октобра ће у Великој дворани Центра за културу Смедерево бити изведена представа „Клара, догодило се нешто неочекивано“ у продукцији Сцене „Маска“ из Шапца. По тексту Анете и Ивана Томашевића представу је режирао Иван Томашевић. Томашевићи тумаче и два лика у представи у којој са њима игра и Александра Ристић. Представа почиње у 20 сати, а заинтересовани могу преузети бесплатне улазнице на билетарници Центра за културу Смедерево.

„Томашевићи баратају општим местима везаним за причу о судбини позоришних стваралаца, представљају нам брачни пар глумаца, незадовољних и заједничким животом и властитим театарским ангажманом, упетљаних у брачни троугао у којем је и њихова млада, амбициозна колегиница, глумчева љубавница, а још више спетљаних рутином, презасићеношћу, осећајем замора…“,  пише у критици коју потписује Александар Милосављевић. У осврту на представу стоји и следеће: „Но, ову наизглед тривијалну причу о сјају и беди театра група глумаца реализује у форми представе у представи, развијајући шармантну сценску шараду која надилази баналност, непосредно лавира између комедијске лакоће и снажног драмског набоја, а подразумева врхунско глумачко умеће, утемељено на способности спонтане игре која оставља утисак једноставне импровизације иако је у ствари прецизно осмишљена и увежбана.“

Представа „Клара, догодило се нешто неочекивано“  је играна преко сто пута код нас и у иностранству. На Данима Зорана Радмиловића у Зајечару, за улогу Данеша, Иван Томашевић је добио „Зоранов брк“, а на интернационалном фестивалу „Трема фест“ представа је добила три награде: Бронзану плакету за представу, златну маску за главну женску улогу која је додељена Анети томашевић ( Награде стручног жирија ), као и награду публике.Сцена Маска и представа „Клара догодило се нешто неочекивано“ су изазвали велику  пажњу у позоришном животу Србије.

СДН

фото: ЦЗК Смедерево

 

Comments are closed.