АНЂЕЛИ РАДОЈИЧИЋ СРЕБРНА МЕДАЉА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У БЕОГРАДУ

На седмом међународном турниру „Иштван Пољанац“, који је одржан протеклог викенда у Београду, Анђела Радојичић је освојила сребрну медаљу у категорији јуниорки стандардном ваздушном пушком, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево. Златну медаљу освојила је Александра Хавран из Стрељачке дружине „Јединство“ из Старе Пазове, а бронзану Ања Кнежевић из Стрељачког клуба „Нови Београд – Ушће“. Са квалификационим резултатом од 623,0 круга, који је и њен нови лични рекорд, Радојичићева се пласирала, као пета, у финале у категорији сениорки, које је завршила на осмом месту.
У категорији сениора, у истој дисциплини, Вељко Илић, са 619,9 кругова, пласирао се са шестог места у финале, а такмичење је завршио, као и Анђела, на осмом месту. У категорији јуниора, од наших стрелаца, наступио је Лазар Суботић, који се пласирао на десето место са 601,0 кругом.
У дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији јуниора, Душан Бојић заузео је седмо место са 549 кругова.
Традиционално такмичење, у знак сећања на пуковника Иштвана Пољанца, дугогодишњег тренера и председника Стрељачког клуба „Академац“ из Београда , ове године, после једногодишње паузе, поново је имало међународни карактер. На Меморијалу „Иштван Пољанац 2021“ учествовало је 115 такмичара из девет земаља: Грузије, Јерменије, Хрватске, Мађарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Бугарске, Ел Салвадора и Србије. Турнир је одржан у Спортском центру Војне академије.
Овакав наступ најбољих смедеревских стрелаца, на самом старту нове сезоне ваздушним оружјем охрабрује, обзиром да су тек започели нови трененажни процес. Сезона се наставља већ овог викенда у Новом Саду, где ће се одржати прво коло Купа Стрељачког савеза Србије у А програму.

фото и инфо: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.