СКУПШТИНА ГРАДА: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Одборници Скупштине града усвојили су други овогодишњи ребаланс буџета, којим ће приходи у градској каси бити повећани за 138 милион динара, а највећи део тих средстава, како је навео члан Градског већа Славиша Стошић, биће усмерен на финансирање послова поверених јавним предузећима. Скупштина је усвојила и текст нацрта уговора јавно-приватног партнерства за изградњу и одржавање локалне путне инфраструктуре. Како се чуло током образложења, вредност уговора је оквирно 3,9 милијарди динара, а рок за реализацију посла је 15 година.

-Током тог временског периода постоје две фазе, прва, која ће трајати три, и друга, која ће трајати 12 година. У првој фази, у трогодишњем периоду, обавеза извођача је да изврши реконструкцију, ревитализацију и асфалтирање око 300 улица у градском и 100 улица у сеоском подручју. За све време трајања уговора из градског буџета ће на годишњем нивоу за ову намену бити издвајано оквирно 327 милиона динара, односно 2,7 милиона евра по важећем курсу на дан исплате. Месечно у буџет града слије се око 320 милион динара, а годишње номинално повећање буџета је између 200 и 250 милиона динара, и ако се овај тренд настави ово не би требало да представља велико оптерећење – рекао је Славиша Стошић, члан Градског већа за финансије.

Одборници су, између осталог, на седници усвојили и предлог одлуке о приступању изради Плана развоја града за период од 2022. до 2029. године, као и предлоге закључака за куповину пет парцела за изградњу кружног тока на обилазници код Коларског пута.

У складу са одлуком о ребалансу, усвојене су и измене и допуне програма пословања јавних предузећа и установа, као и Извештаји о њиховом пословању у току прошле године.

Одборници су усвојили и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима града Смедерва у 2020-ој години.

Дошло је и до једне кадровске промене, уместо досадашњег вршиоца дужности директора ЈП „Урбанизам“ који је поднео оставку, именован је нови – Слободан Јефтић.

Ј.В.

фото: СД новине

 

Comments are closed.