ЈЕСЕЊИ САЈАМ ЦВЕЋА, МЕДА, ЗИМНИЦЕ И ВИНА

На централном градском тргу од овог викенда до 31.октобра одржава се Јесењи сајам цвећа, меда, зимнице и вина са 80 излагача. Тако се Смедерево наведеним производима представља и као средина која се, осим грожђа, вина и воћа, сада препознаје и по цвећу, меду, слаткој и сланој зимници. Вредне руке цвећара, медара и домаћица напуниле су тезге на којима се могу наћи и прикладни сувенири. Сајам је организован под покровитељством локалне самоуправе у жељи да се искажу и афирмишу особености града, чуло се на отварању манифестације.
-Поносни смо на добар одзив и на задовољство и на енутзијазам излагача који су узели учешће на овом сајму. Штандови на градском тргу и у винском граду током трајања овог јесењег сајма место су сусрета бројних посетилаца са учесницима-излагачима, што нас подсећа да је Смедерево `вазда отворено – рекла је на отварању заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић.
Свечаност отварања Јесењег сајма цвећа, меда,зимнице и вина наступом је употпунио Градски ансамбл народних игара и песама, а представници локалне самоуправе затим су обишли излагаче и уручили им захвалнице за учешће на манифестацији.

Д.Р.А.

фото: СД новине

 

Comments are closed.