ЗА СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА БЕСПЛАТАН УЛАЗ У МАЛИ ГРАД ТВРЂАВЕ

Поводом овогодишњег обележавања Светског дана туризма Јавно предузеће „Смедеревска тврђава“ ће, поред више од 80 културно-туристичких атракција у Србији, омогућити бесплатан улаз у Мали град у понедељак и уторак, 27. и 28. септембра, од 08 до 20 часова, саопштавају из овог предузећа.

Светски дан туризма – 27. септембар, установила је Светска туристичка организација, водећа међународна агенција Уједињених нација у области туризма. Он у својој основи има за циљ јачање свести о друштвеној, културној, политичкој и економској важности туризма и доприносу који овај сектор даје одрживом развоју. Сваке године Светски дан туризма носи одређену поруку а овогодишња је: „Људска жеља за путовањем и истраживањем је универзална, зато туризам мора бити отворен да свако може да ужива“.

Пауза у међународним путовањима узрокована пандемијом јасно је показала важност туризма за друштво. Погођене су и развијене, и економије у развоју, а маргинализоване групе и најугроженији су најтеже погођени. Економски и друштвени утицај осетио се далеко изван самог сектора. Поновно покретање туризма помоћи ће покретању опоравка и инклузивног развоја. Ово је прилика да се погледа даље од туристичких статистика и схвати да иза сваког броја стоји особа. Туризам се заснива на људима и искуствима а Светски дан туризма одразиће управо то – наведено је у саопштењу ЈП „Смедеревска тврђава“.

Листа локалитета доступних за посету поводом обележавања Светског дана туризма налази се на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на линку https://mtt.gov.rs/svetski-dan-turizma/.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.