СОЛИДАРНА ПОМОЋ ЧЛАНОВА НАЦИОНАЛНОГ САВЈЕТА ЗА МАРИЈУ МИЛУТИНОВ

Чланови Националног савета црногорске националне мањине, који су се окупили на 18. редовној сједници у Панчеву, прикупили су новчана средства и иста уплатили у фонд за лечење Марије Милутинов, наведено је у саопштењу овог савета прослеђеном нашој редакцији.

Да подсетимо, Марија је дете рођено из близаначке трудноће 2008.године, пре седмог месеца трудноће. Због разних компликација изазваних недостатком кисеоника, церебралним крварењем  и неразвијеношћу, због прераног рођења, настале су тешке и трајне последице. Она не може самостално да седи, ослабио јој је вид, не конзумира чврсту храну, не разговара и из тих разлога потребна јој је нега 24 сата. До сада је предузето неколико хируршких интервенција, четири пута трансплатација матичних ћелија, физикалне вежбе, све је педузето да јој се побољша квалитет живота и олакша тренутно стање.

За све то је потребно доста новчаних средстава, које је породица у мањем обиму, прикупила кроз разне манифестације, концерте, изложбе и појединачне донације.

Помагала која Марија користи  су скупа и неопходна.

-Марију чека још много хируршких захвата, стопала, кичме, много физикалне терапије  и многе неизвесности у будућности. Свака материјална помоћ, хуманих људи у овако тешкој ситуације за Марију и њену породицу су добродошла. И зато апелујемо на читаоце овога чланка, да се укључе у ову велику хуману акцију. За помоћ за нашу Марију. То су, понављамо, личним средствима урадили чланови Националног савјета, а акцији ће се прикључити и чланови редакције гласника „Вијест“ – наводе из Националног савета.

Из Савета наводе да су средства уплаћена у фонд Помозимо Марији Милутинов, на жиро-рачун 250-1470015911200-28.

СДН

 

 

Comments are closed.