НОВА МЕДАЉА ЗА ЏУДО КЛУБ „МЛАДОСТ ЦАРИНА“

Николина Ивановић, такмичарка џудо клуба „Младост Царина“ освојила је броназану медаљу на међународном турниру „Радомир Ковачевић- Џиги 2021“, одржаном протеклог викенда у спортској хали Шумице у Београду. Она је постоље изборила у категорији млађих пионирки преко 56 килограма.

-Николина Ивановић прву борбу добија ипоном, у другој, након истека регуларног времена трајања борбе, у златном боду, након шест минута губи на казу и у малом времеском размаку имеђу другог и трећег меча за минут успева да се одмори и осваја бронзану медаљу. Њен клубски другар Страхиња Костић у узрастној категорији старијих пионира након пеха у првом колу бива заустављен на путу до неког од одличја – саопштавају из клуба.

Иначе, на турниру су учествовала 53 клуба са укупно 553 такмичара из БиХ, Црне Горе, Северне Македоније, Русије, Украјине, Белорусије, Естоније, Летоније, Молдавије, Азербејџана, Бугарске, Мађарске и наше земље.

У наредном периоду овом џудо клубу предстоји квалификационни турнир у Нишу за млађе пионире и пионирке, на којем ће се такмичари борити за пласман за првенство државе које ће се одржати у Београду.

СДН

фото: џудо клуб „Младост Царина“

Comments are closed.