UHAPŠEN ZBOG SUMNJE DA JE IZRAĐIVAO I PRODAVAO LAŽNA DOKUMENTA

Pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu otkrili su u okolini Velike Plane ilegalnu štampariju i uhapsili P. S. (57) iz ovog mesta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, saopšteno je iz Policijske uprave Smederevo.

-Na osnovu operativnih saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na kovid, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa reljefnim žigovima i hologramima.

Osim opreme, nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavljanje poslova električnih instalacija i tehničara za računarske mreže, kao i sertifikata o položenom kursu nemačkog jezika – navedeno je u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Policijski službenici nastavljaju rad na ovom slučaju kako bi identifikovali osobe kojima je P. S, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta.

SDN

foto: PU Smederevo

Comments are closed.