СТИГЛА НАМ ЈЕ 134. „СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН“

Постављањем великог грозда, традиционалног симбола манифестације, на главном градском тргу у петак је званично почела 134. провредно-туристичка манифестација „Смедеревска јесен“. Иако због актуелне епидемиолошке ситуације неких садржаја нема, овај викед обележавају разноврсни програми на неколико локација у граду.

Манифестацију је званично отворио градоначелник Јован Беч, који је поздравио све суграђане и још једном указао на чињеницу да је Смедерево град богат традицијом и културном баштином, град који негује традицију одржавања „Смедеревске јесени“, једне од најстаријих манифестација у Србији. Пожелео је свима, и Смедеревцима и гостима, да се лепо проведу, поштујући све епидемиолошке мере.

На тргу су наступили и чланови Градског културно-уметничког друштва „Смедерево“.

Током суботе и недеље, традиционално, на тргу је постављена продајна изложба меда, цвећа, воћа, производа смедеревског краја, у винском граду вечерњи термини резервисани су за музику и концерте, док је Мали град смедеревске тврђаве и овог викенда у духу средњег века и двора деспота Ђурђа Бранковића.

Манифестација ће званично бити затворена у недељу у 19 часова када ће суграђани на главном хградском тргу моћи да конзумирају грожђе са великог грозда и присутствују традиционалном начину прављења вина.

СДН

фото: кабинет градоначелника 

 

 

Comments are closed.