РОТАРИ КЛУБ: ДРОНОВИ ЗА 19 СМЕДЕРЕВСКИХ ШКОЛА

У оквиру акције набавке дронова за основне школе, а на основу Меморандума “За лепшу школу” потписаног са Министарством просвете, донацију Ротари клубова у Србији, у виду 19 беспилотних летелица, директорима смедеревских школа уручио је, са представницима ове организације, градоначелник Јован Беч.

-Желео бих да похвалим рад ротари клуба, који је још једном исказао велико поштовање и препознао тај тренутак када је нашим школама, у овој ситуацији са пандемијом, а пролазимо сви кроз тешку ситуацију са пандемијом, када је потребна помоћ, а један вид помоћи састоји се у додатној опреми коју ћете добити. Захвалио бих се у име града Смедерева и изразио наду да ћемо и убудуће наставити сарадњу, која је и иначе на одличном нивоу свих ових година – рекао је градоначелник Јован Беч.

Ротари клубови помажу свима којима је помоћ потребна, у свим сегментима друштва, а овог пута су се определили за школе, са циљем да деца науче програмске језике скреч и пајтон који су предвиђени наставним планом и програмом информатике за ученике 5. и 6. разреда.

-Све што радимо, радимо у сарадњи, првенствено са министарством, овога пута то је Министарство просвете, и у сарадњи са локалним самоуправама. Захваљујем градоначелнику што је одвојио своје време да буде овде данас са нама и покаже ову синергију, ми кад радимо, радимо заједно, јер заједно препознајемо потребе. Трудимо се да кроз разговоре утврдимо шта је то што је најпотребније. Наравно, ништа не можемо да урадимо сами, ту су пријатељи из свих Ротари клубова у Србији, као и пријатељи из иностранства. Драго ми је да ће наша деца кроз ове дронове лакше моћи да науче оно што су до сада учила само кроз теорију – рекла је Зорица Јестровић, гувернерка Ротари клуба

Како је речено овом приликом, Ротари клуб ће увек препознати потребе Смедерева И то у тренутку кад је помоћ најпотребнија. Осим основних школа, донација ће бити уручена И смедеревској Предшколској установи “Наша радост”. У овој акцији сакупљено је укупно 117.200 долара И набављено 670 дронова за основне школе широм Србије. Такође, за преко 200 наставника информатике и основа технике, ротаријанци организују И бесплатне семинаре како би стечена знања наставници што боље пренели својим ђацима.

И.С.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.