ЈОШ 36 НОВИХ СТРЕЛАЦА

Контролним мечом и поделом медаља и диплома за најуспешније, као и сертификата о завршеној Школи стрељаштва, завршен је програм Лето на стрелишту. Тромесечну обуку, од уписаних 43 завршило је чак 36 полазника, узраста од 8 до 16 година, из готово свих градских основних школа, затим из Радинца, Мале Крсне, Вранова, Ковина, као и деца из Италије и САД, која су током лета боравила у Смедереву, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

-Последњег дана августа мали стрелци имали су контролни меч, након кога су најуспешнијима додељене медаље и дипломе. Стрелци су били подељени у две групе у којима су се заједно такмичили пионири и пионирке. У стојећем ставу најбоља је била Милица Миљковић из Основне школе „Бранислав Нушић“. Сребрну медаљу освојио је Лука Вучковић из ОШ „Ђура Јакшић“ из Мале Крсне, а бронзану Вељко Стокић, из ОШ „Доситеј Обрадовић“. У седећем ставу златну медаљу освојио је Милош Ђорђевић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Вранова, сребрну Нађа Нишевић из ОШ „Др Јован Цвијић“ а бронзану Миљан Милосављевић из ОШ „Јован Јовановић Змај“. Такмичило се 13 стрелаца у стојећем и 17 у седећем ставу. Шесторо није присуствовало, јер су отпутовали пут Америке или су на летовању – наведено је у саопштењу.

У септембру све три групе полазника Школе стрељаштва из ове сезоне настављају са редовним тренинзима у СД „Смедерево“ и учестваће у Смедеревској лиги у стрељаштву. Истовремено почиње упис нових полазника Школе стрељаштва у сезони 2021/22. Заинтересовани, узраста од 9 до 13 година, могу се пријавити на стрелишту у Спортској хали „Смедерево“, сваког радног дана од 18 до 20 часова или путем фејсбук и инстаграм профила дружине или телефоном на 065/506-7770, 061/666-9235 и 065/231-0622.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.