ЗА ВИКЕНД ВИШЕ ОД 300 ПРЕГЛЕДА У КОВИД АМБУЛАНТИ, 71 НОВИ СЛУЧАЈ ИНФЕКЦИЈЕ

У ковид амбуланти смедеревског Дома здравља претходна три дана обављено је 311 прегледа, од чега 205 првих, а регистрован је 71 нови случај инфекције корона вирусом. Од тог броја, укупно 7 пацијената упућено је на даљу опсервацију, рекла је за наш портал директорка ове установе др Олгица Обрадовић.

На Инфективном одељењу опште болнице „Свети Лука“ тренутно је хоспитализовано 15 пацијената, од којих је један на неинвазивној механичкој вентилацији.

-Још увек је, углавном, уједначен број пријема и отпуста и нема великог притиска када је реч о збрињавању ковид позитивних пацијената. У недељу смо имали четири пријема, али како је викенд, није било отпуста, па очекујемо да ће тај број бити можда мало мањи већ данас. Ни у АТД амбуланти претходних дана није забележен повећан број прегледа, тако да, за сада, ситуација није алрмантна – потврдио је за „Смедеревске новине“ в.д. директора др Ненад Ђорђевић.

Према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу од 20. до 27. августа у Подунавском округу регистровано је укупно 294 нових случајева инфекције, од чега 154 у Смедереву, 69 у Смедеревској Паланци и 71 у Великој Плани. Од почетка епидемије у нашем округу укупно је евидентирано 17. 828 позитивних, и то 10.077 у Смедереву, 4.341 у Смедеревској Паланци и 3.410 у Великој Плани.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.