СЕДАМ НОВИХ СТРЕЛАЦА

Последњим колом у оквиру Смедеревске летње лиге и поделом медаља и диплома за најуспешније, као и сертификата о завршеној Школи стрељаштва, завршен је први део програма Лето на стрелишту, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево. Током протекла три месеца најмлађа генерација стрелаца Стрељачке дружине „Смедерево“ такмичила се у својим узрастним категоријама у оквиру Смедеревске летње лиге у стрељаштву. Заједно са њима стасала је још једна мања група од 7 полазника узраста од 9 до 12 година, која је завршила са обуком на серијској ваздушној пушци. После пет кола лиге, најуспешнијима додељене су медаље и дипломе.
У категорији пионира Давид Мијатовић из Основне школе „Иво Лола Рибар“ из Скобаља поново је био најбољи. Сребрну медаљу освојио је Павле Пејов, а бронзану Ђорђе Тирнанић, обојица из ОШ „Димитрије Давидовић“. У категорији пионирки златну медаљу такође поново, освојила је Кристина Радојичић из ОШ „Иво Андрић“ из Радинца, сребрну Андријана Станимировић из ОШ „Др Јован Цвијић“ а бронзану Сашка Јанковић из ОШ „Бранислав Нушић“. Такмичило се 13 пионира и 4 пионирке.
У категорији јуниора Никола Ристић из Техничке школе није имао конкуренцију, а код јуниорки, свој квалитет је поново потврдила Наталија Стојановић из Гимназије. Јуниорке Марија Лазаревић из Економско-трговинске и Ива Вранковић из Техничке школе, овога пута замениле су места на постољу. Вранковићева је била друга, а Лазаревићева трећа. Јуниорки је било пет.
Лето на стрелишту завршава се у уторак, 31. августа, контролним мечом полазника Летње школе стрељаштва у сезони 2020/21. Тромесечну обуку, од уписаних 43 завршило је чак 36 полазника из готово свих градских основних школа, затим из Мале Крсне, Радинца, Вранова, Ковина, као и деца из САД и Италије, која током лета бораве у Смедереву.
У септембру све три групе настављају са редовним тренинзима у СД „Смедерево“ и учестваће у Смедеревској лиги у стрељаштву. Истовремено почиње упис нових полазника Школе стрељаштва у сезони 2021/22. Заинтересовани, узраста од 9 до 13 година, могу се пријавити на стрелишту у Спортској хали „Смедерево“, сваког радног дана од 18 до 20 часова или путем фејсбук и инстаграм профила дружине или телефоном на 065/506-7770, 061/666-9235 и 065/231-0622.

СДН

Comments are closed.