СПЈ: КОНКУРС ЗА ПЕСНИЧКУ НАГРАДУ „СМЕДЕРЕВСКИ ОРФЕЈ“

Организациони одбор „Смедеревске песничке јесени“ расписује конкурс за традиционалну награду „Смедеревски Орфеј“, на коме могу учествовати искључиво завичајни песници, то јест ствараоци са територије Смедерева. Конкурс ће бити отворен од 20. августа до 13. септембра 2021. године.

Услови конкурса:

  1. Аутори могу да пошаљу највише две необјављене песме, писане на српском језику и штампане ћириличним писмом; уколико песници стварају на неком другом језику, неопходно је да се уз оригинални текст достави и превод на српски језик;
  2. Свака песма мора да буде одштампана и умножена у четири примерка; песме које буду ручно писане неће се уврстити у селекцију;
  3. Песме се потписују искључиво шифром; уколико се аутор ипак потпише именом и презименом, песме ће бити дисквалификоване;
  4. У посебној запечаћеној коверти, коју ће приложити заједно са песмама потписаним шифром, аутор ће навести разрешење шифре, у једном примерку, што подразумева:
  • Име и презиме;
  • Адресу пребивалишта;
  • Контакт телефон;
  • Адресу електронске поште (уколико је поседује);
  • Стваралачку биографију не дужу од 500 карактера.
  1. Песме послати на адресу:

Међународни фествивал поезије Смедеревска песничка јесен

За конкурс „Смедеревски Орфеј“

Карађорђева 5-7

ПП 118

11300 Смедерево

 По затварању конкурса, одлуку о победничкој песми донеће стручни жири дана 17. септембра 2021. године, о чему ће јавност бити обавештена на званичној страници Фестивала и у јавним гласилима.

 Напомена: Песник који конкурише за награду сагласан је да његова песма, потписана пуним именом и презименом, и његова стваралачка биографија буду објављене у фестивалском зборнику Песнички меридијани Смедерева.

Самим учешћем на конкурсу награђени завичајни песник пристаје да присуствује свечаности уручивања награде, о чијем термину ће јавност бити благовремено обавештена. У случају да се не појави на додели признања, из неког разлога, Организациони одбор Фестивала сматраће да је аутор одбио награду и иста му неће бити уручена.

Иначе, награда Смедеревски Орфеј састоји се од истоимене плакете, коју је осмислио академски вајар Селимир Јовановић, и новчаног износа. Такође, победничка песма завичајног песника биће објављена у фестивалском зборнику Песнички меридијани Смедерева.

Међународни фестивал поезије Смедеревска песничка јесен, који се ове године организује 52. пут, биће одржан од 12. до 14. октобра текуће године.

Све додатне информације можете затражити од организатора преко електронске поште: smederevski.orfej@gmail.com

 

 

Comments are closed.